18 T/M 26 JUNI 2022

Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

18 t/m 26 juni 2022

FAQ

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over het TT Festival. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op per e-mail: info@ttfestival.nl.

Algemeen

Wat zijn de tijden waarop het TT Festival plaatsvindt?
Download de TT Festival app voor het volledige programma inclusief data en tijden of download de timetable.

Welke nacht is de Assernacht?
Er zijn drie TT Nachten op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni.

Moet ik een ticket kopen?
Nee, het TT Festival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Waar kan ik de foto’s vinden die in de TT Laan gemaakt zijn tijdens de TT Nachten?
Deze foto’s worden de volgende dag geplaatst op onze Facebookpagina.

Is er een minimumleeftijd?
Nee, het TT Festival is voor iedere leeftijd toegankelijk. Voor kinderen hebben we een speciaal programma georganiseerd. We organiseren een familiemiddag, een kindermiddag en een TT KidsFestival! Meer informatie vind je hier.

Hoe kan ik betalen op het TT Festival?
Betalen gaat bij voorkeur per pin. Contant betalen is ook nog steeds mogelijk. Voor het bezoeken van de gespoelde toiletten is wel contant geld vereist a €0,50 per bezoek.

Is er WiFi op het TT Festival?
Er is vanuit het festival geen WiFi. Wel zijn er diverse horeca met WiFi.

Voorzieningen

Zijn er toiletten op het festivalterrein?
Er zijn twee soorten toiletvoorzieningen op het festivalterrein. Bij de gespoelde toiletten is er de mogelijkheid om je handen te wassen. Voor de service van deze toiletten betaal je €0,50 per toiletbezoek. De urinoirs en mobiele toiletten zijn gratis toegankelijk.

Waar kan ik gehoorbescherming halen?
Je kunt gehoorbescherming bij de EHBO ophalen.

Is er EHBO aanwezig op het TT Festival?
Ja, er zijn verschillende EHBO-posten op het festival te vinden en er lopen mobiele EHBO-teams rond op het festivalterrein.

Zijn er kluisjes?
Nee, er zijn geen kluisjes beschikbaar.

Kan ik in de buurt overnachten?
Ja, er zijn verschillende TT-campings opgezet buiten het centrum van Assen. Een lijst van campings vind je hier. Daarnaast zijn er natuurlijk hotels in en rondom Assen beschikbaar.

Is het TT Festival toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden?
Het TT Festival vindt plaats in het centrum van Assen. Het terrein is toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden. Uiteraard kent een centrum de ‘natuurlijke’ obstakels en zullen er op sommige plekken kabelgoten aanwezig zijn.

Goed om te weten: Op dinsdag 21 juni wordt er een prikkelarme middag georganiseerd op de TT Kermis. Op deze middag zijn er zo min mogelijk prikkels aanwezig. Zo staat de muziek wat zachter, zijn er minder felle lichten en draaien de attracties langzamer.

Zijn er nog andere activiteiten naast de TT nachten?
We hebben dit jaar een negendaags programma en dat liegt er niet om. Naast de drie TT Nachten (met o.a. zeven podia en meer dan 50 artiesten) hebben we de TT NightRide, een grote TT Kermis, het TT KidsFestival én een kindermiddag. Nieuw dit jaar zijn de culturele activiteiten waaronder de TT Theatertuin en het Abacus Theater.

Plastic bekers

Hoe wordt de nieuwe (recyclebare) plastic beker ingezet?
Ook het TT Festival stapt dit jaar over op een recyclebare plastic beker. Lever jij je beker weer in bij de bar, dan zorgen wij ervoor dat hij teruggaat naar de fabriek om er weer een nieuwe beker van te maken.

Voor de eerste beker betaal je (eenmalig) €0,50. Dit noemen wij een milieutoeslag (het is dus geen statiegeld). Lever jij bij het bestellen van je volgende drankje de beker weer in bij de bar, dan betaal je niet nogmaals een milieutoeslag.

Zo werken wij samen aan een schone stad en aan een beter milieu! Meer weten? Bekijk deze video.

Zit er statiegeld op de plastic beker?
Nee, je betaalt eenmalig een milieutoeslag. Lever je je beker weer in dan betaal je deze niet nog een keer.

Doen jullie iets aan duurzaamheid?
Ja, we maken gebruik van een recyclebare plastic beker en we maken zoveel als mogelijk gebruik van vaste stroom. Als we gebruik maken van aggregaten, dan zijn dit zuinige aggregaten. Wat betreft de verlichting maken we gebruik van lichtmasten op zonne-energie en wordt er gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daarnaast werken we samen met Innofest waarbij we duurzame startups testen tijdens het TT Festival.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik op het TT Festival?
Met de fiets natuurlijk! 😉 Het is ook mogelijk om met de auto naar het TT Festival te komen. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages nabij de stad (m.u.v. Parkeergarage Stadhuis en Parkeergarage Drents Museum, die zijn tijdens het TT Nachten tussen 18.00 en 06.00 uur gesloten). Volg de borden voor de meest actuele route. De stad is namelijk voor een deel afgesloten.

Als je met het OV naar het TT Festival wilt komen adviseren we je om je reis kort voor vertrek te plannen via 9292.nl

Zijn er nachttreinen of -bussen?
Van 23 t/m 26 juni rijden dag en nacht extra bussen in en om Assen voor de TT van Assen. Kijk op deze pagina voor meer informatie of plan je reis via qbuzz.nl. Voor de trein kun je ns.nl raadplegen voor de meest actuele reisinformatie.

Welke wegen zijn er tijdens de TT Week allemaal afgesloten?
De gemeente Assen is verantwoordelijk voor de afzettingen rondom het TT Festival. Kijk op de TT Festival pagina van de gemeente Assen voor de meest actuele informatie. 

Eten en drinken

Kan ik eten of drinken op het festivalterrein kopen?
Ja, er is een grote variatie aan eten en drinken beschikbaar op het TT Festival. Er zijn diverse horecapunten in de stad waar je eten en/of drinken kunt kopen. Glas en blik is verboden.

Is er alcoholvrij drinken verkrijgbaar?
Ja, we bieden verschillende alcoholvrije dranken aan.

TT Festival app

Hoe blijf ik op de hoogte van het programma?
Download de Woov app op je telefoon. Open de app en klik op “my events” en selecteer TT Festival. Nu kun je de timetable bekijken om te zien welke artiesten er hoe laat en waar komen optreden! Daarnaast staat het programma op onze website! 

Welke podia zijn er allemaal?
In onze TT Festival app kun je o.a. de festivalplattegrond en timetable bekijken. Zo weet je precies welke podia er zijn en waar je ze kunt vinden.

Waarom is het handig om de app te downloaden?
De app heeft verschillende functies.

Timetable: je kunt een eigen timetable samenstellen met jouw favoriete programmaonderdelen. De app stuurt jou dan vóór de start een berichtje, zodat je niets van het programma hoeft te missen.

Plattegrond: in de app zit een handige interactieve plattegrond, zodat je precies weet welk podium zich waar bevindt. Ook kun je, als je dat wilt, zien waar je vrienden zich bevinden. Schakel hiervoor je locatie in.

Community: tot slot kun je in de app chatten met andere festivalbezoekers. Zo maak je nóg meer contact, kom je wellicht deze leuke mensen ’toevallig’ tegen en hoor je de laatste nieuwtjes.

Wat als ik geïntimideerd, gediscrimineerd of seksueel geïntimideerd wordt?
Neem zo snel mogelijk contact op met een beveiliger. Gaat het om spoed? Blijf rustig, bel 112 en leg de situatie zo duidelijk mogelijk uit.

Mag mijn tas mee het festivalterrein op?
Ja, je mag een tas meenemen. Het is echter niet toegestaan om glas en blik mee te nemen. Het kan zijn dat je gecontroleerd wordt.

Mag ik ook drugs meenemen?
Nee. Drugs is niet toegestaan op het TT Festival.

Contact

Ik ben mijn spullen verloren, bij wie kan ik dit melden?
Vanaf maandag 27 juni kun je bij de balie van het gemeentehuis terecht. 

Wie zijn de organisatoren van het TT Festival?
Het TT Festival wordt georganiseerd door de Stichting TT Week Assen en is een samenwerkingsverband tussen de stichting en (horeca)ondernemers uit Assen.

Voor meer informatie over de organisatie klik hier.

TT NightRide

Kan ik mij nog inschrijven voor de TT NightRide en/of TT Toertocht?
Nee, dit is niet meer mogelijk.

TT Kermis

Welke attracties staan er op de TT Kermis?
Ook dit jaar hebben we weer een grote TT Kermis georganiseerd. Klik hier voor meer informatie over de TT Kermis, inclusief de attractielijst.

HUISREGELS

Zijn er ook huisregels?
Ja we hebben een aantal huisregels. Zie de afbeelding hieronder.