22 t/m 30 juni 2024

FAQ

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over het TT Festival. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons jouw vraag: info@ttfestival.nl.

Algemeen

Het TT Festival vindt plaats van 22 t/m 30 juni 2024. Het volledige programma inclusief timetable vind je in de TT Festival App.

Er zijn drie TT Nachten. In 2024 zijn dat donderdag 27 juni, vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni.

Nee, het TT Festival is gratis toegankelijk.

Nee, het TT Festival is voor iedere leeftijd toegankelijk. Voor kinderen wordt altijd een speciaal programma georganiseerd, zoals het TT KidsFestival.

Betalen kan contant of met pin.

Nee er is geen WiFi.

Voorzieningen

Ja er zijn tijdens de TT Nachten meerdere toiletten op het festivalterrein. In de TT Festival App kun je de locaties vinden. Het toiletbezoek is niet gratis, wij vragen een bijdrage voor de service.

Ja, er zijn tijdens de TT Nachten verschillende EHBO posten op het festival te vinden en er lopen mobiele EHBO teams rond op het festivalterrein. De locaties van de EHBO posten zijn te vinden in de TT Festival App.

Je kunt tijdens de TT Nachten gehoorbescherming bij de EHBO posten ophalen. De locaties van de EHBO posten zijn te vinden in de TT Festival App.

Ja, je mag een tas meenemen. Het is echter niet toegestaan om glas en blik mee te nemen. Het kan zijn dat je gecontroleerd wordt.

Nee, er zijn geen kluisjes beschikbaar.

Ja, er zijn verschillende TT-campings opgezet buiten het centrum van Assen. De dichtstbijzijnde campings vind je hier. Daarnaast zijn er natuurlijk hotels in en rondom Assen beschikbaar.

Het TT Festival vindt plaats in het centrum van Assen. Het terrein is toegankelijk voor rolstoelen. Uiteraard kent het centrum de ‘natuurlijke’ obstakels en zullen er op sommige plekken kabelgoten aanwezig zijn.

Absoluut! Zo zijn er activiteiten voor kinderen, culturele activiteiten en natuurlijk een grote TT Kermis. Het volledige programma vind je in onze TT Festival App.

Plastic bekers

Het TT Festival is in 2022 overgestapt op een volledig recyclebare plastic beker. Lever jij je beker weer in bij de bar, dan zorgen wij ervoor dat hij teruggaat naar de fabriek om er weer een nieuwe beker van te maken.

Voor de eerste beker betaal je een milieutoeslag (het is dus geen statiegeld). Lever jij bij het bestellen van je volgende drankje de beker weer in bij de bar, dan betaal je niet nogmaals een milieutoeslag. Zo werken wij samen aan een schone stad en aan een beter milieu!

Nee, je betaalt eenmalig een milieutoeslag. Lever je je beker weer in, dan betaal je deze niet nog een keer.

Naast het gebruik van een recyclebare plastic beker maken we zoveel als mogelijk gebruik van vast stroom. Als we gebruik maken van aggregaten, dan zijn dit zuinige aggregaten. De lichtmasten werken op zonne-energie en er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daarnaast werken we samen met Innofest waarbij we duurzame startups testen tijdens het TT Festival.

Bereikbaarheid

Met de fiets natuurlijk! 😉 Als je met het OV naar het TT Festival wilt komen adviseren we je om je reis kort voor vertrek te plannen via 9292.nl.

Het is ook mogelijk om met de auto naar het TT Festival te komen. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages nabij de stad (m.u.v. Parkeergarage Stadhuis, Parkeergarage Drents Museum en Parkeergarage De Nieuwe Kolk, die zijn tijdens het TT Nachten tussen 18.00 en 06.00 uur gesloten). Volg de borden voor de meest actuele route. De stad is namelijk voor een deel afgesloten.

Tijdens het TT Festival zetten Qbuzz en de NS vaak extra bussen en treinen in. Zodra deze informatie bekend is, wordt dit op de website en in de TT Festival App bekend gemaakt.

De gemeente Assen is verantwoordelijk voor de afzettingen rondom het TT Festival. Zodra de informatie hierover bekend is, wordt dit op de website en in de TT Festival App bekend gemaakt.

Eten en drinken

Ja, er is een grote variatie aan eten en drinken op het festivalterrein beschikbaar tijdens de TT Nachten. Er zijn diverse horecapunten in de stad waar je eten en/of drinken kunt kopen.

Ja, we bieden verschillende alcoholvrije dranken aan.

Contact

Heb je tijdens het festival iets gevonden? Dan is het voor de eigenaar fijn als daar een melding van wordt gedaan. Je kunt het voorwerp afgeven op het gemeentehuis of je kunt het thuis bewaren en melden via www.verlorenofgevonden.nl.

Vanaf de maandag na het TT Festival kun je bij de balie van het gemeentehuis terecht. Ook kun je kijken of jouw verloren voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl staat.

Het TT Festival wordt georganiseerd door de Stichting TT Week Assen en is een samenwerkingsverband tussen de stichting en (horeca)ondernemers uit Assen.

Voor meer informatie over de organisatie klik hier.

tt nightride

Inschrijven voor de MOTUL TT NightRide en MotoPort TT Toertocht kan via deze pagina. Vol = vol!

TT Kermis

De volledige lijst met kersmisattracties vind je hier.

Huisregels

Ja we hebben een aantal huisregels. Zie de afbeelding hieronder.