22 t/m 30 juni 2024

FAQ

Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen over het TT Festival. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons jouw vraag: info@ttfestival.nl.

Algemeen

Wat zijn de tijden waarop het TT Festival plaatsvindt

Zodra het programma bekend is, kun je de app van het TT Festival downloaden voor de exacte tijden.

Welke nacht is de Assernacht?

Er zijn drie TT Nachten. In 2024 zijn dat donderdag 27 juni, vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni.

Moet ik een ticket kopen?

Nee, het TT Festival is gratis toegankelijk.

Waar kan ik de foto’s vinden die in de TT Laan gemaakt zijn tijdens de TT Nachten

Deze foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina: vrijdag 23 juni 2023, zaterdag 24 juni 2023 1/2 en zaterdag 24 juni 2023 2/2.

Is er een minimumleeftijd?

Nee, het TT Festival is voor iedere leeftijd toegankelijk. Voor kinderen wordt altijd een speciaal programma georganiseerd, zoals het TT KidsFestival.

Hoe kan ik betalen op het TT Festival?

Betalen kan contant of met pin. 

Is er WiFi op het TT Festival?

Nee er is geen WiFi.

Voorzieningen

Zijn er toiletten op het festivalterrein?

Ja er zijn tijdens de TT Nachten meerdere toiletten op het festivalterrein. In de app kun je de locaties vinden. Het toiletbezoek is niet gratis, wij vragen een bijdrage voor de service.

Is er EHBO aanwezig op het TT Festival?

Ja, er zijn tijdens de TT Nachten verschillende EHBO posten op het festival te vinden en er lopen mobiele EHBO teams rond op het festivalterrein. De locaties van de EHBO posten zijn te vinden in de app.

Waar kan ik gehoorbescherming halen?

Je kunt tijdens de TT Nachten gehoorbescherming bij de EHBO posten ophalen. De locaties van de EHBO posten zijn te vinden in de app.

Mag ik een tas meenemen naar het festival?

Ja, je mag een tas meenemen. Het is echter niet toegestaan om glas en blik mee te nemen. Het kan zijn dat je gecontroleerd wordt.

Zijn er kluisjes?

Nee, er zijn geen kluisjes beschikbaar.

Kan ik in de buurt overnachten?

Ja, er zijn verschillende TT-campings opgezet buiten het centrum van Assen. De dichtstbijzijnde campings vind je hier. Daarnaast zijn er natuurlijk hotels in en rondom Assen beschikbaar.

Is het TT Festival toegankelijk voor rolstoelen?

Het TT Festival vindt plaats in het centrum van Assen. Het terrein is toegankelijk voor rolstoelen. Uiteraard kent het centrum de ‘natuurlijke’ obstakels en zullen er op sommige plekken kabelgoten aanwezig zijn.

Zijn er nog andere activiteiten naast de TT Nachten?

Absoluut! Zo zijn er activiteiten voor kinderen, culturele activiteiten en natuurlijk een grote TT Kermis. Zodra het programma bekend is, zal deze op onze site gepubliceerd worden.

Plastic bekers

Gebruikt het TT Festival duurzame plastic bekers?

Het TT Festival is in 2022 overgestapt op een volledig recyclebare plastic beker. Lever jij je beker weer in bij de bar, dan zorgen wij ervoor dat hij teruggaat naar de fabriek om er weer een nieuwe beker van te maken.

Voor de eerste beker betaal je een milieutoeslag (het is dus geen statiegeld). Lever jij bij het bestellen van je volgende drankje de beker weer in bij de bar, dan betaal je niet nogmaals een milieutoeslag. Zo werken wij samen aan een schone stad en aan een beter milieu! Meer weten? Bekijk deze video.

Zit er statiegeld op de plastic beker?

Nee, je betaalt eenmalig een milieutoeslag. Lever je je beker weer in, dan betaal je deze niet nog een keer.

Wat doen jullie verder aan duurzaamheid?

Naast het gebruik van een recyclebare plastic beker maken we zoveel als mogelijk gebruik van vast stroom. Als we gebruik maken van aggregaten, dan zijn dit zuinige aggregaten. De lichtmasten werken op zonne-energie en er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daarnaast werken we samen met Innofest waarbij we duurzame startups testen tijdens het TT Festival.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik op het TT Festival?

Met de fiets natuurlijk! 😉 Als je met het OV naar het TT Festival wilt komen adviseren we je om je reis kort voor vertrek te plannen via 9292.nl.

Het is ook mogelijk om met de auto naar het TT Festival te komen. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages nabij de stad (m.u.v. Parkeergarage Stadhuis, Parkeergarage Drents Museum en Parkeergarage De Nieuwe Kolk, die zijn tijdens het TT Nachten tussen 18.00 en 06.00 uur gesloten). Volg de borden voor de meest actuele route. De stad is namelijk voor een deel afgesloten.

Zijn er nachttreinen of -bussen?

Tijdens het TT Festival zetten Qbuzz en de NS vaak extra bussen en treinen in. Zodra deze informatie bekend is, wordt dit op de website en in de app bekend gemaakt.

Welke wegen zijn er tijdens de TT Week allemaal afgesloten?

De gemeente Assen is verantwoordelijk voor de afzettingen rondom het TT Festival. Zodra de informatie hierover bekend is, wordt dit op de website en in de app bekend gemaakt.

Eten en drinken

Kan ik eten of drinken op het festivalterrein kopen?

Ja, er is een grote variatie aan eten en drinken op het festivalterrein beschikbaar tijdens de TT Nachten. Er zijn diverse horecapunten in de stad waar je eten en/of drinken kunt kopen. 

Is er alcoholvrij drinken verkrijgbaar?

Ja, we bieden verschillende alcoholvrije dranken aan.

Contact

Ik ben mijn spullen verloren, bij wie kan ik dit melden?

Vanaf de maandag na het TT Festival kun je bij de balie van het gemeentehuis terecht. Meer informatie over verloren of gevonden voorwerpen vind je hier.

Wie zijn de organisatoren van het TT Festival?

Het TT Festival wordt georganiseerd door de Stichting TT Week Assen en is een samenwerkingsverband tussen de stichting en (horeca)ondernemers uit Assen.

Voor meer informatie over de organisatie klik hier.

TT NightRide

Vanaf wanneer kan ik mij inschrijven voor de TT NightRide en TT Toertocht

Zodra dit bekend is, maken wij dat duidelijk via de website en social media.

TT Kermis

Welke attracties staan er op de TT Kermis?

Uiteraard zijn we nu nog druk bezig met de voorbereidingen, maar zodra dit bekend is, delen we dat met jullie via de website en social media.

HUISREGELS

Zijn er ook huisregels?
Ja we hebben een aantal huisregels. Zie de afbeelding hieronder.