22 t/m 30 juni 2024

Assen verlengt overeenkomst met Stichting TT Week Assen voor TT Festival

Stichting TT Week Assen mag in elk geval nog twee jaar langer het jaarlijkse TT Festival organiseren. Het contract dat de gemeente met ze aanging zou eind dit jaar aflopen. Vanmiddag is de verlenging van deze overeenkomst getekend door beide partijen.

Door de coronapandemie in 2020 en 2021 heeft de nieuwe stichting nog maar weinig ervaring opgedaan met het organiseren van het motor- en muziekfestijn in de stad. Jarenlang werd het festijn vanuit het stadhuis georganiseerd, maar na 2019 moest dit door een zelfstandige organisatie gebeuren. Dat werd de Stichting TT Week Assen.

Corona spelbreker

De eerste editie onder verantwoordelijkheid van de nieuwe stichting zou in 2020 zijn, maar corona bleek ineens de grote spelbreker. Zodoende ging er grotendeels een streep door alle festiviteiten. Er was slechts nog een beperkte onlineversie. In 2021 werd het hele festival geschrapt.

In 2022 barstte het feest weer los, en trok het evenement tienduizenden mensen naar Assen. Ook de editie van dit jaar, het eerste TT Festival onder leiding van de nieuwe directeur Jan Gerbrand Krol, was geslaagd. Volgens het college van B en W zijn de beperkte ervaringen ‘positief’. Het laatste festival, met zo’n 200.000 bezoekers, noemt het college ‘een groot succes’.

100 jaar TT, 50 jaar TT Festival

Om de continu├»teit van het TT Festival te waarborgen, is besloten de concessie te verlengen. De mogelijkheid zit erin om er nog eens twee jaar bij aan te plakken. Deze verlengingsperiode sluit volgens B en W niet alleen aan bij de verloren corona-jaren, in 2025 bestaat de TT Assen 100 jaar en het TT Festival 50 jaar. “Verlenging met twee jaren maakt dat de Stichting kan toewerken naar dit moment.”

Directeur Jan Gerbrand Krol van het TT Festival is blij met de extra twee jaar die er met de verlenging van de concessie minimaal bijkomen voor zijn organisatie. “Dit bekrachtigt de goede samenwerking met de gemeente en daarmee zijn de edities van 2024 en 2025 gefinancierd. Dat is natuurlijk van groot belang”, aldus Krol.

Vernieuwing

Z’n eerste editie, die van dit jaar, noemt Krol ‘een droomeditie’. Inmiddels is hij alweer druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. “Maar ondertussen komt ook de grote jubileumeditie van 2025 eraan. Dat moet wel iets speciaals worden, dus daarmee kunnen we nu ook aan de slag.”

Het TT Festival van volgend jaar is van 22 tot en met 30 juni. Daarvoor heeft de Stichting TT Week Assen wat vernieuwing in petto. Zo wordt de kermis groter met meer attracties. “We hadden vorig jaar als proef ook op een deel van Rolderstraat kermisattracties staan, dat worden er meer, naast alle attracties op het Veemarktplein. Het reuzenrad is een blijvertje. De silent disco op de Brink was zo’n succes, dat wordt een stuk groter”, kondigt Krol aan.

Tekst door Margriet Benak / RTV Drenthe.