22 t/m 30 juni 2024

Het TT gevoel van: parkeerbeheer

Danny is al 18 jaar parkeerbeheerder tijdens het TT Festival en zorgt er met zijn team voor dat de bezoekers veilig hun vervoersmiddelen kunnen parkeren in de parkeergarages. Wat voor bizarre momenten heeft Danny meegemaakt en wat is voor hem nou hét TT gevoel?   

Multitasken en snel handelen

Tijdens de opleiding systeembeheer, was het al duidelijk dat Danny goed met computers overweg kon. ICT is dan ook een passie van Danny. Het technische aspect komt ook weer naar voren bij parkeerbeheer: “Je moet alles goed in de gaten blijven houden op de schermen en direct mankementen op kunnen lossen. Daarnaast analyseer ik een aantal parameters tijdens het werk: of mensen wel betaald hebben, een abonnement hebben, goed aangemeld zijn, wat de temperatuur in de garage is, etc. Ik voel veel verantwoordelijkheid om de boel draaiende te blijven houden, zodat er geen klachten komen. En, als het eenmaal werkt zoals het moet werken, dan voelt dat echt als een beloning voor wat ik doe”, vertelt Danny.   

De camera’s zien alles

Danny moet alle schermen goed in de gaten houden en dan zie je nog wel eens wat! “Ik zag bijvoorbeeld een keer een stelletje in het trappenhuis van de parkeergarage die ‘bezig’ waren. Toen riep ik via de intercom: ‘Jongens, weten jullie wel dat jullie op de camera staan?’ Ze keken natuurlijk heel verbaasd waar die stem vandaan kwam en wisten niet hoe snel ze weg moesten gaan”, vertelt Danny lachend.

Strijden voor een vrije dienst tijdens het TT Festival

Danny komt oorspronkelijk uit Den Haag. Toen hij als klein kind naar Assen verhuisde, was het voor hem al duidelijk dat de TT Week een grote gebeurtenis is. Danny: “Wat ik mij herinner, is dat alles vol stond met motoren en dat er overal wheelies werden gedaan. Er was altijd spektakel en het ging vaak maar nét goed. Soms stonden de handhavers er zelf ook bij te glunderen. In die tijd was er ook strijd om het rooster, want als je dienst had, kon je niet naar het TT Festival! Maar als we konden, dan gingen we écht tot het gaatje.” Het TT Festival zoals we die nu kennen, is volgens Danny wel beter georganiseerd. “Het is verrassender, er zijn meer activiteiten en er is voor ieder wat wils”, aldus Danny. 

Wilde festivalgangers

Het gaat helaas niet altijd goed in de parkeergarages. Het komt namelijk nog wel eens voor dat festivalbezoekers zomaar binnenkomen. Danny: “Zo had ik bijvoorbeeld een dag die heel rustig verlopen was en besloot om buiten even een pauze te nemen met het team. Plots kreeg ik een melding dat er dronken mensen in de parkeergarage iets aan het slopen waren. Terwijl wij rustig buiten stonden, waren zij de kabels van de TL bakken naar beneden aan het trekken. Soms gebeuren die dingen en dan moeten we snel schakelen.”  

Brand van de Doevenkamp

De plannen van het TT Festival kunnen nog al eens invloed hebben op de parkeergarages. Danny: “Er was een keer een podium gebouwd bij de uitrit van de parkeergarage bij de Doevenkamp. De rook van het podium ging rechtstreeks de parkeergarage in, waardoor er een brandmelding kwam. Ik moest toen door de drukke menigte naar de parkeergarage toe om het alarm in ruststand te zetten. Het lukte aardig, totdat ik werd aangehouden door beveiligers. Ze geloofden niet dat ik parkeerbeheerder was haha. Uiteindelijk is het allemaal net op tijd goed gekomen.”   

Hét TT gevoel van Danny

“De reuring in de binnenstad, het langzaam starten van de voorbereidingen en dat er steeds meer vragen van klanten binnenkomen over parkeren in verband met de TT Week. Ik kijk ieder jaar weer uit naar die spanning. Als buitenstaander zie je alles opbloeien: stands worden opgebouwd, iedereen wordt wat losser en soms ook dronken. Dát ‘TT gevoel’ kriebelt dan.”  

Als het TT Festival niet doorgaat, zou Danny deze zomer graag op het terras willen zitten bij café Popke, of lekker in zijn eigen tuin met gezin, want hij woont zelf in een mooi bosgebied.