22 t/m 30 juni 2024

Nieuwe directeur-bestuurder

De Stichting TT Week Assen heeft een nieuwe directeur-bestuurder. De Stichting is verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse TT Festival, waaronder ook de TT Kermis en TT NightRide. Vanaf oktober zal Jan Gerbrand Krol de voorbereidingen starten voor de editie 2023.

 

Krol is geen onbekende in Assen. Van 2018 tot 2021 was hij samen met het uitvoeringsteam van binnenstadorganisatie Vaart In Assen verantwoordelijk voor het versterkingsprogramma van de binnenstad van Assen. Krol is geboren en getogen in Assen en daarmee opgegroeid met het TT Festival. Krol is ondernemer, heeft een eigen bedrijf en is directeur geweest van een crowdfundbedrijf gericht op festivals. Daarnaast is hij actief in de organisatie en productie van grootschalige evenementen. Zo is hij initiator en producent van het Internationaal Drone Festival op het TT Circuit in Assen en is hij directeur van Festival Hongerige Wolf. Momenteel behartigt hij als binnenstadsmanager de belangen van ondernemers in Sneek.

Berndt Benjamins, voorzitter Raad van Toezicht van de Stichting TT Week Assen, laat weten: “Om onze ambities waar te maken hebben we een betrokken directeur nodig. Een echte aanjager die enthousiasmeert, kansen ziet, verbindt, organiseert en creativiteit meebrengt. Met Jan Gerbrand Krol denken we de ideale directeur voor deze veelzijdige functie te hebben gevonden.”

 

De afgelopen 8 jaar heeft Sander ten Bosch aan het roer gestaan van het TT Festival. Eerst als projectleider vanuit de gemeente Assen en later als directeur bestuurder Stichting TT Week Assen. Ten Bosch gaat verder als directeur van de stichting Zanvoort Beyond en de stichting Sneekweek. Daarnaast zal hij vanaf 2023 de gemeente Delfzijl adviseren over ‘Delfsail 2024’.