20 t/m 28 juni 2020
nl Dutch en English de German

TT Festival: van drie nachten naar negen dagen!

De 47e editie van het TT Festival vindt plaats van 20 t/m 28 juni 2020. Negen dagen lang staat de binnenstad van Assen in het teken van de TT met een divers aanbod van activiteiten. De Stichting TT Week Assen neemt hiermee een eerste stap naar een vernieuwd TT Festival.


STICHTING TT WEEK ASSEN

Het TT Festival is vanaf 1973 door verschillende partijen georganiseerd. Vanaf 2015 is een nieuw organisatiemodel gehanteerd, waarin de gemeente Assen het festival samen met horeca ondernemers in de stad organiseerde. Er is vijf jaar toegewerkt naar een stichting en in oktober 2019 is de Stichting TT Week Assen opgericht. De Stichting TT Week Assen zal de ervaringen van de afgelopen vijf jaar gebruiken en proberen om samen met zoveel mogelijk ondernemers en leveranciers uit de regio het festival te organiseren.


9 dagen festival

Van 3 dagen in 2019 naar 9 dagen in 2020. Het TT Festival start op 20 juni 2020 met de TT Kermis. Dit wordt een feestelijke opening. Van zaterdag t/m woensdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zowel op de kermis als in de binnenstad. Zoals de bezoeker gewend is, vinden van donderdag t/m zaterdag de TT Nachten plaats met live muziek op meerdere podia en veel motorvermaak. Op zondag 28 juni, de dag van de TT races, wordt het festival feestelijk afgesloten met een afterparty. Dit is tevens de laatste dag van de TT Kermis.

De opdracht

Bij het TT Festival gaat het om dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber! Dit thema zien we graag terug in het ontwerp. Tip: misschien leuk om te laten zien dat het festival dit jaar negen dagen duurt, namelijk van 20 t/m 28 juni 2020. 


Houd er rekening mee dat het logo goed leesbaar/zichtbaar moet zijn op een suikerzakje: afmetingen 55×88 mm. Het bestand kan aangeleverd worden in JPG of PDF. Mail je ontwerp uiterlijk zondag 29 maart 2020 naar info@ttfestival.nl o.v.v. 'suikerzakje'.


Voorwaarden

Het ontwerp wordt eigendom van het TT Festival en mag niet eerder bekend worden gemaakt c.q. worden gebruikt door anderen en/of voor andere doeleinden. 


De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Naast de jury mag ook het publiek stemmen. Uit alle inzendingen wordt een voorselectie gemaakt en deze wordt gepubliceerd op Facebook. Het publiek kan via Facebook stemmen op de geselecteerde ontwerpen. Uiteindelijk bepaalt het publiek dus de winnaar. De winnaar wordt via Facebook bekend gemaakt op 1 mei 2020.


Het winnende logo wordt gedrukt op 30.000 suikerzakjes. Deze suikerzakjes worden gebruikt tijdens het TT Festival 2020 door de verschillende horeca ondernemingen in de binnenstad van Assen. Zolang de voorraad strekt uiteraard. 


Daarnaast ontvangt de winnaar twee kaarten voor de MotoGP op 28 juni 2020. De kaarten worden persoonlijk uitgereikt en hiervan wordt een foto gemaakt t.b.v. social media. De prijs is niet in te wisselen voor geld.