19 t/m 27 juni 2021
nl Dutch en English de German

TT Festival: van drie nachten naar negen dagen!

De 47e editie van het TT Festival vindt plaats van 20 t/m 28 juni 2020. Negen dagen lang staat de binnenstad van Assen in het teken van de TT met een divers aanbod van activiteiten. De Stichting TT Week Assen neemt hiermee een eerste stap naar een vernieuwd TT Festival.


STICHTING TT WEEK ASSEN

Het TT Festival is vanaf 1973 door verschillende partijen georganiseerd. Vanaf 2015 is een nieuw organisatiemodel gehanteerd, waarin de gemeente Assen het festival samen met horeca ondernemers in de stad organiseerde. Er is vijf jaar toegewerkt naar een stichting en in oktober 2019 is de Stichting TT Week Assen opgericht. De Stichting TT Week Assen zal de ervaringen van de afgelopen vijf jaar gebruiken en proberen om samen met zoveel mogelijk ondernemers en leveranciers uit de regio het festival te organiseren.


9 dagen festival

Van 3 dagen in 2019 naar 9 dagen in 2020. Het TT Festival start op 20 juni 2020 met de TT Kermis. Dit wordt een feestelijke opening. Van zaterdag t/m woensdag worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zowel op de kermis als in de binnenstad. Zoals de bezoeker gewend is, vinden van donderdag t/m zaterdag de TT Nachten plaats met live muziek op meerdere podia en veel motorvermaak. Op zondag 28 juni, de dag van de TT races, wordt het festival feestelijk afgesloten met een afterparty. Dit is tevens de laatste dag van de TT Kermis.