20 t/m 28 juni 2020
nl Dutch en English de German

Veel Nederlandse artiesten bij RadioNL op het TT Festival

Drie avonden lang betreden meer dan 40 artiesten het podium. Een super line-up! Dat wordt de handen op de schouders en meelopen in de polonaise. Kom jij ook meezingen op 22, 23 en 24 juni?

 

Donderdag 22 juni

RADIONL start op de donderdag met onder andere René Froger, Frans Bauer, Jannes en Frans Duijts. Maar ook Mike Peterson, Danny Froger, Vinzzent, Doenja, Erik van Klinken, de Dikdakkers en nog veel meer artiesten van eigen bodem treden die avond op.

Vrijdag 23 juni

Op vrijdag speelt de band Total Eclips. De band wordt afgewisseld met optredens van Jeffrey Kuipers, Marco de Hollander, Sieneke, Helemaal Hollands en Ancora.

 

Zaterdag 24 juni

RADIONL sluit op de zaterdag af met onder andere Kevin Pare, Stevan Bloema, Pieter van der Zweep, Ellen Jannink, John Enter, Tamara Tol, Havenzangers, Dean Saunders, Snollebollekes en Kees Haak.

 

TT Nachten

De ‘TT Nachten’ is de nieuwe verzamelnaam voor het ‘oude’ TT Festival. De invulling van de TT Nachten zal vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. Tradities als de TT NightRide blijven bestaan, maar de Stichting TT Week Assen zal natuurlijk ook nieuwe onderdelen toevoegen om de bezoeker te blijven verrassen.


Toekomstplannen

Komend jaar wordt onderzocht of de kermis vanaf 2021 naar het centrum verplaatst kan worden. “Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale ondernemers, het MKB en TT Festival versterken. Het moet een bijdrage leveren aan de economische spin-off.”, aldus festivaldirecteur Sander ten Bosch. Dit heeft uiteraard effect op de inrichting van het totale festivalterrein, deze zal anders ingericht worden.


Ook wil het festival verdere stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Sander ten Bosch: “Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld weinig grip op de afvalstromen. Dat is iets wat moet veranderen.”.


Het TT Festival streeft tevens naar een veilig festival. De gemeente Assen heeft de afgelopen jaren het meenemen van glas verboden en ook de verkoop van glas en blik tijdens het festival verboden. Het TT Festival wil de komende jaren nog meer maatregelen treffen om het meenemen van glas en blik te voorkomen.


Talent uit Drenthe een podium bieden, dat is één van de doelstellingen voor komende jaren. Of het nu gaat om muzikaal talent dat optreedt een van de podia, lokaal motortalent of talentvolle ondernemers die hun diensten leveren of via Innofest  hun prototype kunnen testen op het TT Festival. Sander ten Bosch “Deze provincie heeft veel talentvolle inwoners. Die willen wij letterlijk of figuurlijk een podium bieden.”.


Het TT Festival heeft een grote attractieve kermis en er wordt al jaren een TT Kidsfestival georganiseerd. Maar Stichting TT Week Assen wil de jeugd nog actiever betrekken bij het festival, bijvoorbeeld door een lespakket te ontwikkelen voor basisscholen.