20 t/m 28 juni 2020
nl Dutch en English de German

Winnaar suikerzakjes wedstrijd bekend!

Jullie hebben op Facebook massaal jullie duimpje opgestoken voor Jelmer Herder. Jelmer gefeliciteerd!

 

Sinds enkele jaren kent het TT Festival de wedstrijd: ontwerp hét TT Festival suikerzakje! En ieder jaar weer heeft de organisatie moeite om een aantal ontwerpen te nomineren uit de vele inzendingen. Gelukkig hoeven wij niet zelf te kiezen! Het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar.

 

Na de oproep op 18 februari, kwamen de inzendingen maar langzaam op gang, maar na een herhaling op 17 maart, stroomde de inbox vol. De één nog mooier of kleurrijker dan de ander. Hoe dan kiezen? De jury heeft gelet op het ontwerp, het juiste gebruik van data, tekst of logo’s en op het thema: dé perfecte mix van muziek, ronkende motoren en de geur van brandend rubber!

 

Op 7 april hebben wij de nominaties van 2019 gepubliceerd op onze Facebookpagina en al snel werd duidelijk dat het ontwerp van Jelmer een voorsprong had op de rest.

 

De prijs, 2 kaarten voor de MotoGP op 30 juni 2019 op het TT Circuit in Assen, wordt binnenkort persoonlijk overhandigd. Net als de eerste druk van hét TT Festival suikerzakje 2019. Vanaf 22 juni zal in de Asser horeca een kopje koffie geserveerd worden met het suikerzakje van Jelmer.

TT Nachten

De ‘TT Nachten’ is de nieuwe verzamelnaam voor het ‘oude’ TT Festival. De invulling van de TT Nachten zal vergelijkbaar zijn met voorgaande jaren. Tradities als de TT NightRide blijven bestaan, maar de Stichting TT Week Assen zal natuurlijk ook nieuwe onderdelen toevoegen om de bezoeker te blijven verrassen.


Toekomstplannen

Komend jaar wordt onderzocht of de kermis vanaf 2021 naar het centrum verplaatst kan worden. “Hiermee willen we de verbinding tussen de lokale ondernemers, het MKB en TT Festival versterken. Het moet een bijdrage leveren aan de economische spin-off.”, aldus festivaldirecteur Sander ten Bosch. Dit heeft uiteraard effect op de inrichting van het totale festivalterrein, deze zal anders ingericht worden.


Ook wil het festival verdere stappen maken op het gebied van duurzaamheid. Sander ten Bosch: “Op dit moment hebben wij bijvoorbeeld weinig grip op de afvalstromen. Dat is iets wat moet veranderen.”.


Het TT Festival streeft tevens naar een veilig festival. De gemeente Assen heeft de afgelopen jaren het meenemen van glas verboden en ook de verkoop van glas en blik tijdens het festival verboden. Het TT Festival wil de komende jaren nog meer maatregelen treffen om het meenemen van glas en blik te voorkomen.


Talent uit Drenthe een podium bieden, dat is één van de doelstellingen voor komende jaren. Of het nu gaat om muzikaal talent dat optreedt een van de podia, lokaal motortalent of talentvolle ondernemers die hun diensten leveren of via Innofest  hun prototype kunnen testen op het TT Festival. Sander ten Bosch “Deze provincie heeft veel talentvolle inwoners. Die willen wij letterlijk of figuurlijk een podium bieden.”.


Het TT Festival heeft een grote attractieve kermis en er wordt al jaren een TT Kidsfestival georganiseerd. Maar Stichting TT Week Assen wil de jeugd nog actiever betrekken bij het festival, bijvoorbeeld door een lespakket te ontwikkelen voor basisscholen.