22 t/m 30 juni 2024

Samenwerken met het onderwijs

Er zijn de afgelopen tijd veel ontwikkelingen geweest op het gebied van onderwijs. Jong talent van verschillende (hoge)scholen is een nieuw onderdeel geworden van de organisatie en leveren een grote bijdrage. Wat voor samenwerkingen vinden er plaats?    

Voortgezet onderwijs

Van Straat tot Laan organiseert al jaren het onderdeel TT Kids Festival. Dit jaar gaan ze samen met middelbare scholen de organisatie van het TT Kids Festival vormgeven. Toine van Van Straat tot Laan: “Ik zorg ervoor dat er leuke en creatieve activiteiten komen en de beleving van de bezoekers optimaal is. De scholen willen hierin graag meedenken en hebben zin in een samenwerking. Ze willen groots uitpakken en stellen zich actief op. Het is natuurlijk nog wel even afwachten wat wel en niet door kan gaan dit jaar en in welke vorm.”   

Leerlingen van het Technasium van het Dr. Nassau College gaan zich bezighouden met het bedenken van een plattegrond, de pleinindeling, de looproutes en hoe er 1,5-meter gewaarborgd kan worden met alle ouders, zodat er een corona-proof TT Kids Festival plaatsvindt.   

De bovenbouw en onderbouw van Salland en Penta gaan aan de slag met de vormgeving van het festival. Toine: “We zijn nog aan het nadenken over de exacte invulling van de samenwerking, maar denk hierbij aan de rol van gastheer /-vrouw vervullen, helpen met opbouwen, ondersteunen van de marketing, een speurtocht organiseren, een strip maken over de TT of een kunst en cultuur actie waarmee het festival mooi versierd wordt, bijvoorbeeld gekleurde spandoeken voor de hekken.”

Hanzehogeschool Groningen

Ook helpen studenten van de minor Integraal Veiligheidsmanagement van de Hanzehogeschool Groningen, mee aan de voorbereidingen. Ze maken een (eigen) veiligheidsplan waarbij ze alle risico’s tijdens het festival onderzoeken en analyseren hoe groot de kans is dat ze daadwerkelijk plaatsvinden. Denk hierbij aan risico’s als overcrowding, een ruzie of zakkenrollers. Maar ook de corona risico’s worden meegenomen. Jelmer Krips, de studie coach, vertelt: “De minor sluit heel erg aan bij het festival. Onder andere crowd management, een calamiteitenplan maken en dit plan in de praktijk oefenen, zijn belangrijke projecten voor de studenten. De studenten kunnen veel leren over de veiligheidsplannen van het festival. Andersom leveren de studenten nieuwe ideeën en inzichten aan de organisatie.”

Stagiaires

Begin februari zijn er voor het eerst ook twee Communicatie stagiaires begonnen om hun bijdrage te leveren aan de organisatie. Dit zijn Merel van Lier (Hanzehogeschool Groningen) en Niels de Vries (Drenthe College). Ze houden zich voornamelijk bezig met de social media kanalen, de contentkalender, artikelen/blogs voor de website (zoals deze) en komen met frisse (marketing) ideeën voor het festival. In een informele setting leren ze een kritische blik te hebben, ondernemend te zijn en alles over de communicatie binnen de organisatie.

Wil jij ook bij ons stagelopen? Houd dan de vacaturepagina voor 2022 in de gaten.