22 t/m 30 juni 2024

Uitgelicht: Carlijn Rhymer

Deze keer in uitgelicht: Carlijn Rhymer. Eigenaresse van New Café Image in Assen. De inmiddels 30 jaar jonge Carlijn heeft altijd al de droom gehad om een horecaonderneming te starten. Ze heeft dan ook van jongs af aan in de horeca gewerkt. Ze is begonnen bij de rackethal in Pand 17, maar al snel ontdekte ze de nachthoreca bij Hotel de Jonge. Na een paar andere uitstapjes in de horeca is ze gevraagd om bij New Café Image te komen werken. En enkele jaren later runde ze de hele tent in haar eentje. Op 26 jarige leeftijd heeft ze besloten een sprong in het diepe te nemen en heeft ze New Café Image overgenomen. Ze is nog altijd blij met deze keuze: “Ik ben blij dat ik het heb gedaan, ik vind het ontzettend leuk. Het is sociaal en warm werk, je bent echt een familie met elkaar. De contacten en vriendschappen die ik opbouw, zijn echt heel bijzonder.”

New Café Image

New Café Image bestaat al aardig wat jaren. Maar sinds de komst van Carlijn heeft het café een nieuw imago gekregen. Vroeger was het een café met vooral veel livemuziek, momenteel is het een café én een club. In het begin van de avond krijgen voornamelijk bands een podium en rond middernacht neemt een DJ het over. Alle tafels gaan aan de kant waardoor er één grote dansvloer ontstaat. De doelgroep is dan ook ontzettend breed. “Het gaat van 18 tot 80 jaar bij wijze van spreken. Wanneer alle jeugd aan het dansen is, komen mijn oudste gasten gezellig aan de bar een biertje drinken. Dat is super leuk!”, zegt Carlijn. Naast dat er vijf dagen per week tot diep in de nacht gefeest kan worden, organiseert Carlijn ook andere activiteiten. Zo worden er op dinsdag en donderdag vaak dartcompetities gehouden.

TT Festival

New Café Image is natuurlijk ook geopend tijdens het TT Festival. Ze is niet een van de ondernemers die een plein met muziek organiseert, maar ze doet zeker mee met een aantal activiteiten in en voor het café. Op de vrijdag en zaterdag tijdens de TT Nachten spelen er rockbandjes in het café en is er een DJ. Buiten staat natuurlijk een tap die is opgeleukt met boxen en lampjes. New Café Image brengt beide samen: de TT sfeer maar ook het ons-kent-ons en de saamhorigheid. “Iedereen voelt zich hier thuis en welkom”, zegt Carlijn. De weken voor het TT Festival zijn natuurlijk stressvol voor een horecaondernemer. “Maar zodra het donderdag is en ik mijn allereerste biertje tap, dan is het fantastisch. Vanaf dat moment is het genieten en heeft iedereen plezier.” Carlijn komt ook heel veel oude bekenden tegen tijdens het TT Festival, iedereen gaat namelijk massaal de stad in. New Café Image heeft zelfs vaste TT groepen uit Brabant, Ierland én Slowakije. Zij komen speciaal voor elk TT Festival terug naar Assen

Het TT Festival heeft twee jaar niet in het centrum plaats kunnen vinden, dat heeft natuurlijk ook een grote impact gehad op New Café Image. Carlijn zegt: “Het is een ontzettend gemis geweest. Vooral rond de TT weken praten mijn gasten nergens anders meer over dan over het TT Festival.” Carlijn zou Carlijn niet zijn als ze hier niet op in zou spelen. Zo heeft ze New Café Image in 2020 omgetoverd tot een TT museumpje. Het hele café, inclusief de bar, hing vol met foto’s van voorgaande TT Festivals. Dit was ontzettend leuk, vooral voor alle (stam)gasten. Carlijn is dan ook extra blij dat het TT Festival dit jaar weer door kan gaan. “Het gaat een super mooi feest worden. Ik denk dat iedereen extra dankbaar en opgelucht is dat we eindelijk weer los kunnen gaan.”

 

Favoriete moment

Het TT Festival zit voor Carlijn vol met mooie momenten. Wanneer ze één moet kiezen, kiest ze toch voor de groep Brabanders die elk jaar naar haar café komt. “Het is inmiddels een traditie geworden. Toen ik mijn allereerste biertje tapte tijdens het TT Festival, kwam deze groep Brabanders langs. Ze bestelden een doos flügel en gaven iedereen van het personeel een knuffel van de kermis. Ze hadden er zoveel gewonnen, dat ze een hele vuilniszak vol hadden. De grootste knuffel kreeg een prominent plekje achter de bar. En dit gebeurt ieder jaar opnieuw, gevolgd door het feestje dat doorgaat tot in de late uurtjes.”

Als Carlijn in één zin moet omschrijven wat het TT Festival voor haar betekent, zegt ze: “Het plezier dat onze stamgasten en vaste TT groepen samen hebben, dat is het TT Festival voor mij. Ook al regent het of schijnt de zon, iedereen lacht, danst en is in zijn nopjes.”