22 t/m 30 juni 2024

Uitgelicht: Wiebe Vochteloo

Deze keer in Uitgelicht: Wiebe Vochteloo. Motorliefhebber in hart en nieren. Wiebe heeft een voorliefde voor motorcross, grasbaanraces, Ice Speed Way en natuurlijk de TT NightRide. Elk jaar is Wiebe weer één van de eerste deelnemers die zich aanmeldt voor de TT NightRide. Alles wat met motoren te maken heeft, laat zijn hart sneller kloppen. Wij spraken Wiebe over zijn passie, de TT NightRide en het TT Festival. 

Passie

De motorsport is een belangrijk deel van Wiebe’s leven. De voorliefde voor motoren begon toen Wiebe nog klein was. “Ik herinner mij nog dat mijn ouders mij meenamen naar de crossbaan bij de Baggelhuizerplas. Dat vond ik zo leuk dat ik even later een crossertje kreeg”, vertelt Wiebe. Hier is het allemaal begonnen. Wiebe is nog dagelijks met zijn passie bezig. Hij heeft zijn garage zelfs omgetoverd tot zijn eigen motormuseum.
Wiebe vertelt een verhaal waaruit zijn passie voor motoren blijkt. Hij was jarenlang fanatiek deelnemer van de Ice Speed Way. Met hoge snelheid is hij een keer in de boarding beland. Even later werd hij wakker in het ziekenhuis. Hij hoefde niet lang na te denken, pakte zijn spullen en liep het ziekenhuis uit. Hij wou de race op de volgende dag natuurlijk niet missen…

TT NightRide

Ook dit jaar wordt de TT NightRide weer georganiseerd. Zo’n 1500 motoren rijden een route door de binnenstad waar ze met luid applaus door duizenden bezoekers warm worden onthaald. Bij de eerste editie van de TT NightRide was Wiebe toeschouwer en hij dacht meteen: dit wil ik ook! En zo geschiede. Wiebe doet nog steeds elk jaar mee, vooral omdat er zo’n geweldige sfeer is. Bij aankomst praat hij met deelnemers uit Assen en motorrijders die jaarlijks speciaal voor de TT NightRide naar Assen terugkomen. De TT NightRide brengt dit allemaal samen. Vervolgens vertrekken de motoren in één colonne richting de binnenstad. Wiebe vindt het extra leuk dat er zoveel toeschouwers zijn die de motoren met luid applaus aanmoedigen: “Hoe meer mensen hoe leuker! Het geeft dat extra stukje sfeer!”.

Afgelopen 2 jaar was drie keer niks!

Het was natuurlijk erg jammer dat het TT Festival en de TT NightRide de afgelopen jaren niet door konden gaan. “Het was drie keer niks. Ik verveelde me en kon nergens naartoe. Maar dat alles nu weer kan, is super!”, zegt Wiebe. Gelukkig had hij nog de herinneringen van de afgelopen jaren om aan terug te denken. Samen toeren met Jaap Geerts (87 jaar) is elk jaar weer het lievelingsmoment van Wiebe: twee motorliefhebbers in hart en nieren.

TT Festival

Wanneer de TT NightRide is afgelopen, geniet Wiebe van de sfeer in de binnenstad. Wiebe vindt de feestweek geweldig: “Het hoort er allemaal bij: de kermis, oude motoren en de gezelligheid.” Hij merkt een groot verschil tussen het TT Festival van nu en het TT Festival van vroeger. “De afgelopen jaren is het gewoon ontzettend leuk en is er geen ellende meer. De relletjes vroeger waren niks. Nu kan je rustig even de stad in lopen, ik geniet daar dan ook extra van.

 

Wiebe telt nu alweer de dagen af tot de TT NightRide op vrijdagavond 24 juni! Kan jij ook niet wachten om mee te rijden met de TT NightRide? Meld je dan snel aan!