22 t/m 30 juni 2024

Openingsoptocht en TT City Run

Op zaterdag 22 juni vindt om 14.15 uur op het Veemarktplein het startschot van het TT Festival plaats. Daarna vertrekt een grote openingsoptocht van de TT Kermis naar het centrum. In de Torenlaan ontmoeten de openingsoptocht en de TT City Run elkaar.

In de openingsoptocht lopen en rijden tal van acts mee. Zo laten acrobaten van Jeugdcircus Bombari hun kunsten zien aan het publiek, rijden er bijzondere voertuigen mee, deelt de crew van het TT Festival kortingsvlaggetjes voor de TT Kermis uit en kun je kijken naar de Spacecruisers, een act van het Abacus Theater. Ook muziek ontbreekt niet in de openingsoptocht. Je kunt kijken en luisteren naar Showband Mercurius en meeswingen met een brassband.

ROUTE

De openingsoptocht start rond 14.30 uur op het Veemarktplein en vertrekt daar vanaf de achterkant van het kermisterrein via de Kloekhorststraat, Groningerstraat, Oudestraat, Oude Molenstraat, Koopmansplein, Weiersloop en de Kerkstraat richting de Torenlaan waar de optocht tussen 15.15 uur en 15.30 uur over de finish van de TT City Run gaat. 

TT CITY RUN

De TT Run en de Asserstadsloop hebben hun krachten gebundeld in de TT City Run. Op de eerste dag van het TT Festival – zaterdag 22 juni – verbindt dit unieke hardloopevenement het TT Circuit met de binnenstad. Met voor iedereen een mogelijkheid tot meedoen! Meer informatie of aanmelden? Kijk dan op de website van de TT City Run.

ALLE KINDEREN KUNNEN MEEDOEN

Wil jij meelopen? Trek dan je allermooiste outfit aan! Verkleed als held, heldin, prins of prinses, als je favoriete Disney figuur of als motorcoureur in spé. Alles is mogelijk!

 

KORTINGSKAARTJE TT KERMIS

Alle kinderen die verkleed meelopen, ontvangen een kortingskaartje voor de TT Kermis voor maandag 19 juni 2023.

 

HOE DOE JE MEE?

We verzamelen op zaterdag 17 juni van 13:30 uur tot 14.00 uur op de TT Kermis op het Veemarktplein. Meld je bij de ingang van de TT Kermis ter hoogte van de ingang van de De Abel Tasmantoren. Daar word je ontvangen door het team van het TT Festival. Wij helpen je aan een mooi plekje in de openingsoptocht. Meelopen in de optocht eindigt om 15.00 uur op de Brink. Daar kunnen je papa, mama, familie of vrienden je weer ophalen.

 

Wil je liever dat er iemand met je meeloopt? Dat mag natuurlijk ook!

 

ROUTE

De openingsoptocht start om 14.00 uur op het Veemarktplein en vertrekt daar vanaf de achterkant van het kermisterrein via de Kloekhorststraat, Groningerstraat, Oudestraat, Oude Molenstraat, Koopmansplein, Weiersloop en de Kerkstraat richting de Torenlaan waar de optocht tussen 14.45 uur en 15.00 uur over de finish van de TT City Run gaat. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur blijft het gezellig op de Brink in de rest van het centrum.

 

TT CITY RUN

De TT Run en de Asserstadsloop hebben hun krachten gebundeld in de TT City Run. Op de eerste dag van het TT Festival – zaterdag 17 juni – verbindt dit unieke hardloopevenement het TT Circuit met de binnenstad. Met voor iedereen een mogelijkheid tot meedoen! Meer informatie of aanmelden? Kijk dan op de website van de TT City Run.