17 t/m 25 juni 2023

Veiligheid

GEEN GLAS EN BLIK

Tijdens het TT Festival is glas verboden. Ook vragen we je geen blik mee te nemen naar het festival. Glas en blik kunnen scherp zijn wanneer het op de grond ligt of verkeerd wordt gebruikt. Dit kan verwondingen veroorzaken. Bij alle horeca gelegenheden wordt daarom drank in plastic geschonken. Ook in de supermarkten en winkels in het centrum wordt tijdens het festival geen glas of blik verkocht. Laat glas en blik dus thuis!

KOOP JE DRANKJE AAN DE BAR!

Het TT Festival is een gratis festival dat alleen kan worden aangeboden wanneer de bezoekers de drankjes bij de horeca gelegenheden op het festivalterrein kopen. Zonder inkomsten kan er geen festival worden georganiseerd. Dus door je drankje aan de bar te bestellen, help je mee aan de veiligheid én de toekomst van het festival.

GEVONDEN EN VERLOREN VOORWERPEN

Heb je tijdens het festival iets gevonden? Dan is het voor de eigenaar fijn als daar een melding van wordt gedaan. Je kunt het voorwerp afgeven op het gemeentehuis of je kunt het thuis bewaren en melden via www.verlorenofgevonden.nl. 

Ben je iets verloren, dan kun je kijken of jouw verloren voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl staat. 

Meer informatie over verloren/gevonden voorwerpen in Assen, vind je op de site van de gemeente Assen

EHBO

Wanneer je gewond bent of wanneer je je tijdens het festival niet lekker voelt, dan kun je bij de EHBO terrecht. De EHBO verleent eerste hulp bij ongelukken. Er lopen meerdere mobiele teams op het evenemententerrein rond. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Ze dragen een gele jas met een blauw EHBO embleem. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen EHBO posten gesitueerd. Deze worden met borden aangegeven. 

De mensen van de EHBO zijn er om jou te helpen. Wees dus vriendelijk en behandel ze met respect. Hoe meer informatie jij verstrekt, hoe beter ze je kunnen helpen. Wees zo volledig en eerlijk mogelijk. 

Zie je geen mensen van de EHBO of kun je de EHBO post niet vinden? Vraag dan een beveiliger of iemand van de polite. Die kunnen je daarbij helpen.

NIX

NIX is de afspraak! Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een festival). Het zelf meebrengen van alcohol naar het festival is dan ook niet toegestaan. De politie kan de jongeren bij overtreding van deze wet een bekeuring geven.

De organisatie van het TT Festival streeft naar een veilig festival en naar een verantwoord gebruik van alcohol. Aan de bar kan bij twijfel worden gevraagd om je identiteit. Indien je wel 18 jaar of ouder bent, maar je niet kunt identificeren, kan besloten worden geen alcohol te verstrekken. Het doorgeven van drank aan jongeren onder de 18 is strafbaar daarom willen wij ook ouders/verzorgers vragen hun kinderen hiervan op de hoogte te brengen.

Alcoholvrij onder de 18 doen we samen en zo maken we het TT Festival een feest voor iedereen!

CELEBRATE SAFE

Het TT Festival is ambassadeur van Celebrate Safe. Samen willen we jullie waarschuwen voor de risico’s die kleven aan o.a. alcohol, drugs, harde muziek en onveilige seks. Wij vinden absoluut dat je het leven moet vieren, maar doe het wel veilig en gezond!

BOB

Alcohol en verkeer gaan niet samen! Spreek daarom af wie de Bewust Onbeschonken Bestuurder, oftewel de BOB is. Ben jij Bob, zeg het hardop!

BOB is tijdens het festival aanwezig om je bewust te maken van de gevaren van alcohol in het verkeer en de keuzes die je daarin maakt. En dat doen ze op een leuke manier. Zo kun je bijvoorbeeld meten hoe hoog je promilage is met een blaastest, kun je ‘dronken’ voetballen of kun je meedoen aan een ‘shotgun spel’.

Waar? De BOB campagne is te vinden in de Torenlaan, welke tijdens het TT Festival op vrijdag en zaterdag is omgedoopt tot de TT Laan.