22 t/m 30 juni 2024

Veiligheid

Tijdens het TT Festival is glas verboden. Ook vragen we je geen blik mee te nemen naar het festival. Glas en blik kunnen scherp zijn wanneer het op de grond ligt of verkeerd wordt gebruikt. Dit kan verwondingen veroorzaken. Bij alle horeca gelegenheden wordt daarom drank in plastic geschonken. Ook in de supermarkten en winkels in het centrum wordt tijdens het festival geen glas of blik verkocht. Laat glas en blik dus thuis!

Wanneer je gewond bent of wanneer je je tijdens het festival niet lekker voelt, dan kun je bij de EHBO terecht. De EHBO verleent eerste hulp bij ongelukken. Er lopen meerdere mobiele teams op het evenemententerrein rond. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Ze dragen een gele jas met een blauw EHBO embleem. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen EHBO posten gesitueerd. Deze worden met borden aangegeven en je kunt de locaties terugvinden in de app.

De mensen van de EHBO zijn er om jou te helpen. Wees dus vriendelijk en behandel ze met respect. Hoe meer informatie jij verstrekt, hoe beter ze je kunnen helpen. Wees zo volledig en eerlijk mogelijk.

Zie je geen mensen van de EHBO of kun je de EHBO post niet vinden? Vraag dan een beveiliger of iemand van de politie. Die kunnen je daarbij helpen.

NIX is de afspraak! Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een festival). Het zelf meebrengen van alcohol naar het festival is dan ook niet toegestaan. De politie kan de jongeren bij overtreding van deze wet een bekeuring geven.

De organisatie van het TT Festival streeft naar een veilig festival en naar een verantwoord gebruik van alcohol. Aan de bar kan bij twijfel worden gevraagd om je identiteit. Indien je wel 18 jaar of ouder bent, maar je niet kunt identificeren, kan besloten worden geen alcohol te verstrekken. Het doorgeven van drank aan jongeren onder de 18 is strafbaar daarom willen wij ook ouders/verzorgers vragen hun kinderen hiervan op de hoogte te brengen.

Alcoholvrij onder de 18 doen we samen en zo maken we het TT Festival een feest voor iedereen!

Het TT Festival is ambassadeur van Celebrate Safe. Samen willen we jullie waarschuwen voor de risico’s die kleven aan o.a. alcohol, drugs, harde muziek en onveilige seks. Wij vinden absoluut dat je het leven moet vieren, maar doe het wel veilig en gezond!

Ongewenst seksueel gedrag is niet oké, ook niet op een festival. Als je denkt dat iemand wordt lastiggevallen, vraag dan: ‘Ben je oké?‘. Zo hebben we allemaal een mooie tijd!

Voel jij je niet veilig? dan kun je terecht bij een beveiliger of bij de EHBO. De locaties van de EHBO posten vind je in de TT Festival App.

Alcohol en verkeer gaan niet samen! Spreek daarom af wie de Bewust Onbeschonken Bestuurder, oftewel de BOB is. Ben jij Bob, zeg het hardop!

BOB is tijdens het festival aanwezig om je bewust te maken van de gevaren van alcohol in het verkeer en de keuzes die je daarin maakt. En dat doen ze op een leuke manier. Zo kun je bijvoorbeeld meten hoe hoog je promilage is met een blaastest, kun je ‘dronken’ voetballen of kun je meedoen aan een ‘shotgun spel’.

Waar? De BOB campagne is te vinden in de Torenlaan, welke tijdens het TT Festival op vrijdag en zaterdag is omgedoopt tot de TT Laan.

Omdat wij verkeersveiligheid belangrijk vinden, hebben we TeamAlert uitgenodigd om op 28 en 29 juni een voorlichtingsactie te verzorgen tijdens het TT festival in Assen. Stichting TeamAlert zet zich in om het aantal verkeersongelukken onder jongeren te verminderen tot 0.

Kom langs en praat mee over belangrijke thema’s zoals afleiding in het verkeer en rijden onder invloed. Doe mee met leuke kennisvragen, ‘over de streep’ en spannende dinsdagdilemma’s. Samen zorgen we ervoor dat iedereen na een geweldig festival weer veilig thuiskomt!

Meer weten over TeamAlert? Bekijk de website.

Aanwijzen evenemententerrein tijdens het TT Festival van 22 t/m 30 juni 2024

Op basis van zijn bevoegdheid heeft de Burgemeester van Assen besloten om tijdens het TT Festival van 22 t/m 30 juni 2024 het festivalgebied aan te wijzen als evenemententerrein. De plattegrond hieronder geeft de grenzen van het evenemententerrein aan. Dit betekent dat de particuliere beveiligers ingehuurd door de organisator, bevoegd zijn om te controleren op het naleven van de huisregels en bezoekers te visiteren en fouilleren. Net als medewerkers van de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Assen.

De huisregels van het TT Festival vind je hieronder.

Het TT Festival is een gratis festival dat alleen kan worden aangeboden wanneer de bezoekers de drankjes bij de horeca gelegenheden op het festivalterrein kopen. Zonder inkomsten kan er geen festival worden georganiseerd. Dus door je drankje aan de bar te bestellen, help je mee aan de veiligheid én de toekomst van het festival.